Bandenservice

Bij De Autowerkplaats adviseren we je graag welke banden het meest geschikt zijn voor je auto. Want voor optimale grip en veiligheid op het wegdek zijn goede autobanden essentieel.

Zomer- en winterbanden
Goede banden zijn essentieel. Daarom adviseren wij om je autobanden aan te passen aan de weersomstandigheden. Bij temperaturen boven de 7 graden kun je het beste op zomerbanden rijden. Het rubber van deze band is harder en het profiel heeft minder inkepingen, waardoor de remweg onder zomerse weersomstandigheden korter is. Bij winterbanden is het rubber zachter, waardoor de band flexibeler is en je meer grip krijgt bij temperaturen onder de 7 graden. Daarnaast hebben winterbanden diepere groeven, wat ervoor zorgt dat sneeuw makkelijker wordt afgevoerd. Dit verbetert de grip en verkort de remweg.

Je kunt het beste vanaf het voorjaar rijden met zomerbanden en deze in het najaar wisselen voor winterbanden. Onze monteurs verzorgen graag de bandenwissel.

Banden vervangen
Banden hebben een levensduur van zes jaar. Door uitdroging en veroudering ontstaan er kleine scheurtjes en gaat de grip van het rubber achteruit.

Volgens de APK-richtlijnen moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 mm zijn. Tijdens een APK-keuring wordt je auto afgekeurd als het profiel minder dan 1.6 mm dik is. Wil je veilig en comfortabel blijven rijden, dan adviseren wij je om de banden op tijd en dus al iets eerder te laten vervangen.

Afspraak maken

    Afspraak wensen

    Voertuig gegevens
    Uw gegevens


    Vragen over uw afspraak?

    Onderhoud voor een vaste prijs, betaal achteraf na het onderhoud.